Är nu ett alternativ?

Det finns en vida spridd uppfattning om att jag är en ovanligt effektiv typ. Rimligen eftersom jag nog är ganska effektiv, jämfört med… ja, med vaddå? Jag vet inte. Det kan vara en myt.

Klart är i alla fall att jag tycker om känslan av saker som flyger av en att göra-lista. Jag tycker om att skriva färdigt. Jag är väldigt förtjust i att rensa diskbänkar. Och jag älskar att trycka på knappar som ”Sänd” och ”Publish” och ”Submit” och ”Skicka”.

Ofta får jag frågor av typen ”hur i helvete hinner du det då” när jag berättar om något skoj jag grejar med. Jag har ett seriöst svar på det:

När någon ber mig om att göra något, eller ett behov uppstår av någon sort, så börjar jag alltid med samma fråga till mig själv, och jag försöker svara ärligt:

Är nu ett alternativ?

Förvånansvärt ofta är nu ett alternativ. Det gäller både diskbänkar och artiklar, både jobbiga telefonsamtal och nagelklippning på bäbis. Det svåra är ärligheten: De gånger jag är frestad att säga nej så är det för att jag tror att jag inte orkar, inte för att jag inte orkar. Och de gånger jag är frestad att säga ja så är det för att jag tror att jag bara är lite lat, och inte trött på riktigt. Man får göra fel några gånger. Sen lär man sig.

Okej, det räcker. Ha en fin helg, och hej för i dag från Deepak.

0 svar på ”Är nu ett alternativ?

  1. Men om man ska göra allting nu, när ska man då få lov att vara lite lat och slappa? Kan du svara på det, Bror Duktig?

    ;-P

  2. Självgodheten har fått en ny galjonsfigur! Tack för underhållningen. 🙂

    Påminner mig om den där självhjälpsboken som kom förra året. Den hette något i stil med ”100 sätt att lösa alla dina problem” eller nåt sådant. Varje sida hade bara en ny vinkel på meningen ”Stop whining and get on with it”. Mycket bra bok.

  3. Ha igen! Äntligen nån som fattar!

    Jag hatar självhjälpslitteratur, allt sånt som kan associeras med Pollak eller Törnblom, alltså HATAR. Men den du tipsar om skulle jag gärna spika upp på närmsta kyrkport!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.