Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Gör nu bara exakt som jag säger! har undertiteln 77 texter om mat från nån som just har börjat lära sig lite och därför tror att han vet allt. Denna undertitel är rolig, men den är också falsk. Jag ska återkomma till det.

Våren 2020 väntade jag på min levertransplantation. Jag blev allt tröttare. Hjärnan fungerade sämre, korttidsminnet var inte lika krispigt som jag annars är bortskämd med. Men en sak fungerade bättre än någonsin: livet i köket. Jag tog det totala greppet om hushållet, lagade alla måltider, stod för alla inköp och försökte framför allt lära mig mer. En del av äventyren dokumenterades här på sajten och på Facebook, och jag märkte vilken enorm respons jag fick så fort jag skrev om mat, oavsett hur jag gjorde det. Psykologiskt var det väl allt annat än märkligt – den konstiga Corona-våren drog oss alla till välbefinnandekultur, som jag skriver för att slippa kalla det feelgood.

Hur som helst. Jag öste ur mig boken, i princip under en manisk helg. Superproffs i min närhet gjorde bok av manuset lika snabbt, och jag beslöt mig för att runda alla förlag och distributionsmaskinerier. Jag tryckte på egen bekostnad, säljer bara genom mina egna kanaler och fick behålla mitt goda humör hela vägen.

Vill du ha ett exemplar så finns bara ett sätt: Du swishar hundra spänn till 123 074 57 52 (Upphovsrättsindustrin AB). Du skriver din egen postadress i meddelandet. Frakt och moms ingår; du får en diskret försändelse i lådan. Men! Det kommer att dröja ett litet tag, kanske så mycket som ett par månader. Böckerna är nämligen slut, både första upplagan och andra upplagan, de sålde väldigt mycket mer och snabbare än jag trodde, och jag vill inte trycka alltför många till på spekulation och riskera att bli sittande med lådor som bara duger till makulatur... Vill du trots detta beställa så är du varmt varmt välkommen!

Och just det, det där med undertiteln: Boken innehåller inte 77 texter. Jag tror att det är 73. Men jag tyckte 77 var en snyggare siffra. 🙂