Dags för Almedalsveckan!

God morgon! Almedalsveckan börjar i morgon, men det känns som om den börjar i dag. Tittar man på de 2 000 programpunkterna kan det verkligen kännas överväldigande, så jag bifogar en bild som illustrerar det enda rimliga angreppssättet för att få ut mesta möjliga av detta fantastiska arrangemang.

Bilden är tagen på Nilssons konditori i Oskarshamn, som vi en gång hittade av en slump, men nu alltid stannar till vid innan vi kör ombord på färjan. Om ni får chansen, testa den unika och perfekt avvägda bakelse som heter Blå jungfrun, döpt efter ön.

Vi är nu på plats på Norra Murgatan, vårt sommarhem åtminstone några veckor varje år sedan 2012, om vi minns rätt. Husets äldsta delar är från 1700-talet, köket och badrummet är dock modernt och trädgården är lummig. Jag skrapade i den röda porten med vänster framskärm på bilen förra året, men har inte åtgärdat det. Så varje gång jag ser de där röda stråken på bilen får jag semesterkänsla. (Det kan också vara så att jag på detta vis rättfärdigar att inte få det fixat.)

Om ni är i Visby denna vecka och vill ses mellan tal och seminarier så hör ni av er via lämplig kanal. VIP-gäster får önska smak, så gör jag glass i min femtonkilosmaskin som givetvis är med. Det var här som både prinsesstårteglassen och budapestbakelseglassen såg dagens ljus, så den som säger ”choklad” eller ”vanilj” får gå tillbaka till workshopen och tänka om!