Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Man kan läsa…

min krönika nummer två på Lundasidorna för all del, men ska man läsa en tidningstext i dag är det nog klokare att välja den här.

3 Kommentarer

 1. Jätten Finn den 2 juni, 2013 kl 01:33

  Instämmer i att politikerna i Lund är kassa på det mesta som har med fastigheter och byggande att göra – ett något äldre exempel är när man skulle bygga studentbostäder, för sådär tio år sedan, och den byggherre som fått uppdraget i stort sett enväldigt bestämde att det skulle bli insatslägenheter, tvärtemot upphandlingens villkor, ett grepp som ju helt missar den stora grupp studenter som man borde sikta på om det allmänna tänker öka på utbudet av studentboende (och det är något som verkligen behövs i Lund, oavsett vad Helmfrid och Bergwall säger). Kommunen vek i det läget bara ner sig och sa ’jahaaa…? då gör vi väl så då, grabbar’.

  Det finns mycket dålig lukt när det gäller byggande och hantering av kommunens hus, men det här kommer aldrig att bli en fråga som ger avtryck i valet. Tror någon att särskilt många lundabor skulle byta parti utifrån mögliga förskolor eller ens trafikfrågor? Inte en chans. Och i Sverige har vi ju inte, som du är inne på, den här amerikanska eller franska traditionen att arga väljare trycker upp sina lokalpolitiker mot väggen i domstol och stämmer skiten ur dem eller tar heder och ära av dem i offentligheten. Tyvärr, ska sägas. 2. Molly den 3 juni, 2013 kl 09:37

  Negra Efendics reportage gör fysiskt ont långt in i mellangärdet. 3. Andreas Ekström den 3 juni, 2013 kl 11:08

  Molly: Ja. Verkligen.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.