Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Apropå rasistiske rektorn

16 oktober, 2020 | 0 Kommentarer

Åh vad jag längtar efter den dagen då någon knäcker Flashbackskiten. Alla dessa hatare, rasister, baktalare, skvallrare som äntligen får stå för vad de har sagt om andra, med systematiska lögner och smuts för att skada både individer och samhället.

Det kommer att hända.

Och jag provsmakar tanken med njutning som om det var en chokladkakesmet som snart ska gräddas.

With gratitude

2 oktober, 2020 | 4 Kommentarer

I would just like for you all to know that I recently went through a successful liver transplant. Everything went very well, and I am currently hard at work rehabilitating, which seems to include a lot of ice cream for some reason.

My gratitude for this new life saving organ is larger than I could possibly attempt at expressing. See you all soon!

If these images…

26 september, 2020 | 0 Kommentarer

…don’t make you smile, I don’t know what will. Have a look!

The funniest ever

25 september, 2020 | 0 Kommentarer

Sometimes people call me ”brave” for my way of dealing with my liver condition. I usually reply by sending this link.

(On a serious note: I am not worthy of any praise for my coping. My coping is not the result of a strategy, it is just how I’m wired. It is luck.)

Guesting

24 september, 2020 | 0 Kommentarer

I was a guest in this podcast the other day. Have a listen!

Om ni missat det

23 september, 2020 | 0 Kommentarer

I call bullshit

22 september, 2020 | 0 Kommentarer

The emptiest threat I have seen since I told myself I wasn’t going to get dessert if I didn’t do all of the pushups.

Ser att branschkollegan…

21 september, 2020 | 0 Kommentarer

…Carina Bergfeldt på SVT ska göra ett nytt program. Det blir förstås alldeles utmärkt – det är vad professionella journalister i televisionen gör, och det är inget som helst konstigt med det.

Tyvärr råkade jag titta in på Twitter för att leta efter en specifik sak, och upptäckte då ett antal vidriga trollposter som på olika sätt försöker påstå att detta med det nya programmet är ett politiskt beslut på SVT, och att Bergfeldt har en massa åsikter som hon mig veterligen inte har gett uttryck för i SVT.

Man kan kalla det fascinerande, för det är det väl, men framför allt är det otäckt. Ni som inte är journalister anar inte hur illa det är nu – högersvansen på nätet blir värre för varje dag. Inte bättre. Möjligen har vi vant oss en smula. Jag har kolleger med skyddad identitet och personskydd, och alla vi som arbetar med detta vet i vilken ideologi hatarna och hotarna huvudsakligen hör hemma.

Kan det få ett stopp? Jag är osäker på det. Men om vi inte orkar säga emot, vad händer då?

En liten hälsning till mobben: Det enda som har hänt är att en omvittnat kompetent journalist skiftar uppdrag hos sin arbetsgivare. Det är inte en del av nån jävla konspiration, era pyttesmå töntar.

Vi är tyvärr tvungna att beslagta din bukspottskörtel

18 september, 2020 | 0 Kommentarer

I dag väntar vi spänt på nya rättsvidriga förslag från oppositionen, varför inte inom ett område som berör mig: Blir det M, KD eller SD som först föreslår obligatorisk organdonation för alla som är tremänningar med människor som är misstänkta för brott men inte är svenska enligt deras definition?

PTO

12 september, 2020 | 0 Kommentarer

Äntligen fick jag tillfälle att berätta om våldspakten!

Detta är den första intervju jag gör för Sydsvenskan på säkert fyra-fem år. Jag har ju varit tjänstledig till stor del ganska länge, och sedan mest krönikör och kulturskribent på de sista procenten jag har tjänstgjort. Det kom rätt många mejl från läsare som uttryckte att de har saknat mig i det formatet. Jag blev rörd av det.