Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Som ett sitcom-avsnitt i längd

20 maj, 2021 | 0 Kommentarer

Hoppas du vill ta den där nedvarvningshalvtimmen i kväll i sällskap med mig.

Episode 35

18 maj, 2021 | 0 Kommentarer

Jag ser inte ut så här längre. Det är det första jag tänker när jag tar fram det som blir dagens klipp i min lilla ”lära mig att jobba i studio”-serie som jag har pysslat med under vintern.

Som ni förstår (särskilt ni som känner mig väl) så har jag gjort detta systematiskt. Spelat in fem i taget, blandat ordningen så att det inte ska bli samma tröja fem inslag i rad, skickat till Jakob för lätt tillputsning och sedan pytsat ut när jag har tyckt att det är läge. Just det här klippet är inspelat för ganska precis två månader sedan, i början av mars. Då åt jag mycket mer kortison än jag gör nu, och åt fortfarande flera andra mediciner som jag inte längre behöver. Och har förstås tränat varenda dag sedan dess. Den där lilla linjen under mitt öga är inte där längre. Ögonlocken inte lika tunga när jag ser mig själv i spegeln. Så det här bevisar det jag redan vet: jag blir fortfarande tydligt friskare och starkare. Överväldigas, igen, av tacksamhet mot den stilige man vars lever jag fick överta vårdnaden om, och mot alla dessa vårdproffs jag har mött.

Och innehållet i dagens klipp? Ja, passande eller inte, det handlar om att dö digitalt. Se det tack.

Brytpunkt

17 maj, 2021 | 0 Kommentarer

Hugh har tre söner men snart bara två.

En av killarna kommer att dö inom något år, möjligen överlever han till femtonårsdagen, kanske sextonårsdagen rentav.

Hugh och jag har känt varann sedan vi var tonåringar. Han är amerikan, republikan, och katolik. Mest för att det är praktiskt, tror jag: hans fru är det. Vi videopratar familjevis och konstaterar att hur jävligt det än är, så är det alltid någon annan som har det värre.

”Ja, det är ju det löfte The Good Lord har gett oss”, säger mamman Jayme och häver upp sitt typiska jätteskratt.

De kommer snart till en brytpunkt: tid eller smärta. Kanske kan deras lågmält sarkastiske högstadiekille få leva några månader längre – men då blir behandlingarna tuffa. Kan det vara bättre att avbryta? Leva lite kortare, men ha det bättre?

Episode 34

7 maj, 2021 | 2 Kommentarer

Lisas bok har fått ett omslag

6 maj, 2021 | 0 Kommentarer

Och vackert är det! Boken kommer i oktober.

Episode 33

25 april, 2021 | 0 Kommentarer

Ett erbjudande i rättan tid

24 april, 2021 | 0 Kommentarer

En spalt om vad vi kan kalla ett slags vänlig forskningstaktik för att få vara ifred, kanske.

Digitala föreläsningar – funkar det?

16 april, 2021 | 0 Kommentarer

Så där lät det på Twitter i går efter en digital föreläsning från hemmastudion. Och så här:

Det gjorde mig mycket glad, extra glad. Jag har nämligen arbetat intensivt under vintern för att bli riktigt bra på det här – på att förstå mediet, på att justera studion tekniskt, på att sätta tajming och bilder och manusens nyanser på det sätt som en studioproduktion kräver.

Blir det lika bra som live? Nej, det blir det inte, eftersom det med en grupp människor i ett rum uppstår en annan kraft och en växelverkan som varken jag eller någon annan kan återskapa på distans. Men det blir värdefullt. Det blir tydligt. Det fungerar!

Med det sagt? Jag längtar ut igen. Och eftersom jag är i riskgrupp, så har jag fått båda mina vaccinsprutor.

Episode 32

16 april, 2021 | 0 Kommentarer

Om klassikerskyddet

16 april, 2021 | 0 Kommentarer

I veckan skrev jag om den legala bataljen mellan Svenska Akademien och några nazister. Det hela slutade, som kanske bekant, med en friande dom för nassarna.