Hello

My name is Andreas Ekström. I am a writer and speaker working from Sweden – or anywhere in the world.


The unstoppable feed

För tio sekunder sedan röstade Sveriges riksdag igenom den nya förbättrade lagen som hjälper vårdpersonal att göra rätt vid organdonationer! Sån enorm lättnad! Grattis till @mod_se och @lisakirsebom och andra som förklarat, förtydligat och höjt kunnandet hos många, många. <3

Har nu sett ikapp riksdagens debatt om de nya förbättrade reglerna kring organdonation. Trots medicinskt okunnig lobbyism från Lunds universitet tyder allt på enighet vid omröstningen i morgon. Detta kommer att rädda liv, och det kommer att rädda liv redan i år!

I praktiken skulle de här Lundaforskarnas syn leda till ett system där människor kan säga ja till organdonation men nej till organbevarande behandling – vilket i praktiken betyder nej till donation i hundra procent av fallen av medicinska skäl. Hur kan de inte bry sig om det?

Riksdagen debatterar saken sent i eftermiddag, men voteringen blir i morgon. Jag tror på bred enighet för detta noga utredda och välförberedda förslag, men kommer aldrig att kunna glömma detta fantastiska exempel på när forskningen bortsåg från all praktisk verklighet.

@andreasekstrom @MOD_SE Dagens P1 inslag gjorde mig nedstämd. Så lång tid och många kloka hjärnor har kommit fram till ett förslag för att faktiskt ge redskap till sjukvården att tillvarata den höga viljan som finns i samhället för donation. Kritiken som nu framförs i media är dunkelt spekulativ.

Jurister i Lund försöker stoppa de nya donationsreglerna som riksdagen röstar om i morgon – de borde se upp lite, det är andra än de själva som kommer att dö för deras principer. @taflin_helena @MOD_SE

https://www.facebook.com/andreas.ekstrom.7505/posts/3087794194805928

Att @SJ_AB hamnar så strategiskt fel så ofta. 2 kl lugn är en katastrof av aggressioner. Personalen behövs för tre saker: hålla rent, hjälpa till med biljetter samt bagage. Alla dessa tre uppgifter FÅR de uttryckligen inte göra, fackliga skäl, skyddsombudsskäl. Ett slags parodi.

Badwill. Det MÅSTE finnas ett bra svenskt ord för det Apple drabbas av när de byter kontakter omotiverat eller när något i största allmänhet görs kass av en verksamhet till omvärldens förtret. Kan inte hitta rätt. Kan någon?

Load More...