Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Ägg ”en cocotte”

Det är påsk! Klart ni ska prova att göra ägg ”en cocotte”, alltså i en liten gryta eller eldfast form! Suveränt gott.

• Smörj en liten form.

• Lägg i några goa grejer. Tre minimala tärningar av en rökt whiskykorv, ett par bitar röd paprika, en klick crème fraîche…

• Knäck ett ägg och häll över, med hel gula. Här ett fint ankägg från en skånsk uppfödare.

• Ställ i vattenbad i ugnen på 200 grader i tolv-femton minuter. (Sedan är det klart, även om det ser misstänkt glansigt ut!)

• Lite flingsalt, svartpeppar och persillade på det och sedan är det bara att äta. Du kommer att vilja ha två.

Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.