Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Föreläsningar

Jag har vunnit priset ”Årets talare” i Sverige. Det gör jag ofta är uppbokad långt i förväg – men här nederst finns min kalender. Börja med att kolla datum. Skicka alltid en mejlrad direkt till mig personligen om du är intresserad. Jag svarar inom ett dygn!

Det är huvudsakligen om den digitala revolutionen jag pratar. Och det kan jag göra på olika sätt: en tjugominuters tankestorm eller en hel utbildningsdag, det är bara att välja. Jag arbetar just nu med två radikalt olika grundmanus, och diskuterar så klart direkt med dig som bokar vad som passar bäst för ditt sammanhang. Ibland föreläser jag på traditionellt sätt, men allt oftare träffar jag mindre skaror – styrelser, ledningsgrupper – för att verka som samtalsledare med futuristiskt perspektiv, för att starta läroprocesser som kan gå lite mer på djupet. Vilket är svårare, och därmed ännu lite roligare.

Prisnivån varierar. Företag betalar mer, så att ideella verksamheter får betala mindre. Men om du representerar en välfinansierad firma eller myndighet, som ”för just detta tillfälle inte har arvodesbudget”, så föreslår jag att du ska testa att be cateringfirman och ljudteknikern att heller inte ta betalt. Lyckas du med det, så kan du återkomma till mig sedan…

Kalendern finns nedan, som sagt, men först – nio minuter TED.

 

Vad: Möte i Mediernas etiknämnd.
Var: Stockholm.
När: Onsdagen den 1 april, eftermiddagen.

Vad: Möte i Mediernas etiknämnd.
Var: Stockholm.
När: Onsdagen den 13 maj, eftermiddagen.

Vad: Möte i Mediernas etiknämnd.
Var: Stockholm.
När: Onsdagen den 3 juni, eftermiddagen.

Vad: Bokmässan, där jag med glädje tar uppdrag som moderator.
Var: Göteborg.
När: Torsdagen den 24 september till söndagen den 27 september.

Vad: Digitalföreläsning.
Var: Västerås.
När: Onsdagen den 21 oktober.

Vad: Digitalföreläsning.
Var: Köln, Tyskland.
När: Torsdagen den 19 november.

***

Och just det, det finns en annan sorts föreläsning också, men den gjorde jag bara en gång, och sannolikt aldrig mer. Den spelades in den 5 december 2019 på Lunds stadsteater, och den finns att se här. Det är något jag aldrig kommer att glömma.