Föreläsningar

Jag har vunnit priset ”Årets talare” i Sverige, fått internationellt genomslag med en miljonpublik via TED och de senaste åren stått på scen i 31 länder världen över. Här finns en fin inspelning av föreläsningen ”Seven ways to own the world” från en häftig scen i Barcelona med 4 000 personer i publiken.

Allt detta sammantaget gör att jag ofta är uppbokad långt i förväg – men skicka alltid en mejlrad direkt till mig personligen om du är intresserad. Jag svarar inom ett dygn! Tidigare har jag arbetat exklusivt med ett fåtal talarförmedlingar – så är det inte längre. Bokningsprocessen börjar du därför alltid direkt här hos mig.

Det är huvudsakligen om den digitala revolutionen jag pratar. Man kan säga att jag ständigt letar efter avgörande skärningspunkter – maskin och människa, nu och sedan – för att hjälpa den som menar allvar med sitt lärande. När jag kliver av scenen är processen inte klar. Den har just börjat. Mitt jobb är att se till att vi försätter oss i rörelse, oavsett vilken grupp som lyssnar.

Så hur når vi dit? Olika sätt: en tjugominuters tankestorm eller en hel utbildningsdag med workshop-moment, det är bara att välja. Jag arbetar just nu med flera radikalt olika grundmanus, och diskuterar så klart direkt med dig som bokar vad som passar bäst för ditt sammanhang. Ibland föreläser jag på traditionellt sätt, men allt oftare träffar jag mindre skaror – styrelser, ledningsgrupper – för att verka som samtalsledare med futuristiskt perspektiv, för att starta läroprocesser som kan gå lite mer på djupet. Vilket är svårare, och därmed ännu lite roligare. Självklart erbjuder jag också högkvalitativa digitala lösningar, delvis förinspelat om du vill, delvis via länk i direktsändning. Jag lovar, det är tv-klass på tekniken!

Prisnivån varierar. Företag betalar mer, så att ideella verksamheter får betala mindre. Men om du representerar en välfinansierad firma eller myndighet, som ”för just detta tillfälle inte har arvodesbudget”, så föreslår jag att du ska testa att be cateringfirman och ljudteknikern att heller inte ta betalt. Lyckas du med det, så kan du återkomma till mig sedan…

Så hur bra blir det då? Det finns folk som har räknat på det, och jag ska låta siffrorna tala för sig själva. De här tre staplarna är snittbetyg för tre olika saker. Betygskalan är 1-5. Talaragenturen jag har arbetat mest med de senaste åren har minutiöst utvärderat mig, och alla andra, som de har skickat på uppdrag. Frågorna som ställdes var:

  1. Tycker ni att talaren motsvarade era förväntningar?
  2. Var talaren trovärdig?
  3. Var talaren engagerande?

Och just det, det finns en annan sorts föreläsning också, men den gjorde jag bara en gång, och aldrig mer. Den spelades in den 5 december 2019 på Lunds stadsteater, och den finns att se här nedan. Den kvällen kommer jag aldrig att glömma.