Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Föreläsningar

Jag har vunnit priset ”Årets talare” i Sverige. Det gör jag ofta är uppbokad långt i förväg – men skicka alltid en mejlrad direkt till mig personligen om du är intresserad. Jag svarar inom ett dygn! Tidigare har jag arbetat exklusivt med ett fåtal talarförmedlingar – så är det inte längre. Bokningsprocessen börjar du därför alltid direkt här hos mig.

Det är huvudsakligen om den digitala revolutionen jag pratar. Och det kan jag göra på olika sätt: en tjugominuters tankestorm eller en hel utbildningsdag, det är bara att välja. Jag arbetar just nu med två radikalt olika grundmanus, och diskuterar så klart direkt med dig som bokar vad som passar bäst för ditt sammanhang. Ibland föreläser jag på traditionellt sätt, men allt oftare träffar jag mindre skaror – styrelser, ledningsgrupper – för att verka som samtalsledare med futuristiskt perspektiv, för att starta läroprocesser som kan gå lite mer på djupet. Vilket är svårare, och därmed ännu lite roligare. Självklart erbjuder jag också Corona-säkrade digitala lösningar, delvis förinspelat om du vill, delvis via länk. Jag lovar, det är tv-kvalitet på tekniken!

Prisnivån varierar. Företag betalar mer, så att ideella verksamheter får betala mindre. Men om du representerar en välfinansierad firma eller myndighet, som ”för just detta tillfälle inte har arvodesbudget”, så föreslår jag att du ska testa att be cateringfirman och ljudteknikern att heller inte ta betalt. Lyckas du med det, så kan du återkomma till mig sedan…

Så hur bra blir det då? Det finns folk som har räknat på det, och jag ska låta siffrorna tala för sig själva. De här tre staplarna är snittbetyg för tre olika saker. Betygskalan är 1-5. Talaragenturen jag har arbetat mest med de senaste åren har minutiöst utvärderat mig, och alla andra, som de har skickat på uppdrag. Frågorna som ställdes var:

  1. Tycker ni att talaren motsvarade era förväntningar?
  2. Var talaren trovärdig?
  3. Var talaren engagerande?

***

Och just det, det finns en annan sorts föreläsning också, men den gjorde jag bara en gång, och sannolikt aldrig mer. Den spelades in den 5 december 2019 på Lunds stadsteater, och den finns att se här. Det är något jag aldrig kommer att glömma.