Allt samlat

Nu finns en enkel liten samlingssajt för min och Emanuel Karlstens poddradioserie – läs och lyssna här!

Serien är avslutad, men vi utesluter inte att vi gör fler avsnitt i framtiden.

0 svar på “Allt samlat

  1. Jag har just lyssnat på samtalet med Ylva Eggehorn. Synd att det är den sista ”Gudgubben”. Intressant om psalmskrivande, spännande om detta med musik och text och Benny Anderssons problem med att skriva musik till en text, därför att han alltid gör tvärtom. Börjar med musiken! Och helt underbart med din uppgift om att Benny Andersson räknat ut att han gjort ungefär 20 min användbar musik om året!!

    Vad gäller mina speciella engagemang var det intressant med Ylva Eggehorns ord om att detta med tro och vetande hade kört fast i det kognitiva. Det ligger mycket i det. Samtidigt menar menar jag att vi inte kommer ifrån det kognitiva – och där krävs det att vi försöker komma vidare, djupare för att på nytt hitta fungerande ord för det som är av avgörande betydelse för våra liv. Om det sedan ska kallas kristet eller något annat är mindre viktigt. När det gäller det tror jag Ylva Eggehorn håller med mig.

    Apropå den danska församlingen som söker ”en troende präst” som det rapporterades om för snart två veckor sedan har jag skrivit en blogg kring det som berör detta med tro och det kognitiva. Den har rubriken ”Nr 37. Sökes: Ateistkristen präst med stark förankring i traditionen” (kan googlas) Om man vill få en uppfattning om det är elak humor eller djupt allvar så får du läsa den långa bloggen till slutet.

  2. Lssnade precis på det första avsnittet i serien och har bara positivt att säga! Mycket Mycket intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *