Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Antikvariat

Kulturnatt i Lund i morgon lördag. Jag ingår i ett slags talarmaraton på nedläggande Olins antikvariat på Klostergatan klockan 21. Min rubrik är ”Omoderna grejer – fem minuter om ansvar, etik och upphovsrätt”, så ni förstår att jag inte kommer att säga något som ni inte redan har läst här… Men det kan kanske vara kul ändå? Det finns dessutom andra bra talare, vilket syns här, i programmet, och Olins skänker bort alla sina böcker.

***

Häromdagen fyndade jag i just sådana sammanhang: För femton kronor fick jag en i princip obläddrad utgåva av Ing-Marie Erikssons klassiker ”Märit”. Jag har inga överhängande planer på att läsa den, men jag vill ha den i hyllan.

Varför?

Den är den enda svenska roman som fått författaren fälld för förtal. Delar av historien om detta märkliga fall kan man läsa här.

***

I går: En publikskara som man får kalla liten men naggande god – totalt sju individer. Varav två bibliotekarier… Vi hade en mysig kväll, och talade mycket om och med en av besökarna, en ung ensamstående tvåbarnsmamma som bara genom några repliker fick oss att se en häftig livshistoria och mycket egensinnighet. Det är så roligt, fortfarande, att höra människors livsberättelser i just det här sammanhanget.

2 Kommentarer

  1. JM den 19 september, 2008 kl 12:42

    ”människors livsberättelser” – jag avundas dig det och jag saknar åren som pressfotograf då man hela dagarna fick möta människor och höra deras historier – det är lyxigt.  2. Andreas Ekström den 19 september, 2008 kl 05:48

    Jo verkligen! Och just i samtal om barn och föräldraskap kommer man så nära så snabbt. Det kan bli helt fantastiskt.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.