Diverse ärenden

Får jag för en gångs skull ta lite av er tid i anspråk med lite olika saker? Okej, då kör vi då.

***

Rätt låt vann. Mer än så behöver inte sägas om Melodifestivalen 2012.

***

Jag tänker ofta på saker jag ska blogga om, men så bloggar jag inte om dem. Som en sakta borttynande vänskapsrelation? Förr hände det att jag brukade beskriva mitt då alltid dagliga bloggande som ett sätt att använda det kreativa överskott som jag alltid hade. Möjligen har jag inte det överskottet längre, möjligen är det om- och inriktat till böckerna jag har skrivit. Och apropå det: Johanna och jag har just fått besked om att ”Främling” ska ges ut även i Norge!

***

Som ett resultat av viss existentiell gegga denna vinter: Jag är innehavare av en biljett till Singapore. Bara några dagar blir det, men man flyger direkt, och billigt. Jag ska göra det jag älskar att göra i stora städer: Gå vilse och äta saker.

***

Min fru är hängiven second hand-shoppare när det gäller främst inköp av barngummistövlar och Disneyfilmer på VHS och sådär. Jag har mest använt Tradera och loppisar för att hitta Treats ”Organized crime” på cd. Men under de senaste veckorna har jag testat att sälja några böcker och ett klädesplagg den vägen, bara för att bättre komma underfund med teknik och kultur på sajten. Otroligt intressant, och häpnadsväckande effektivt. Det slog mig inte att det inte räckte med att köpa för att verkligen få syn på kulturen där, man måste testa att vara säljare också.

***

Apropå förtroendebarometern, som den kallas, en liten fråga om språk och verkligt innehåll.

***

Har på något som liknar om inte allmän så åtminstone viss begäran från den tidningsläsande allmänheten återupptagit randandet under lördagsvinjetten ”Internet just nu”. Premiärtexten handlade om det orimligt uppskruvade tonläget mot Googles regelförändringar och nummer två handlade om skillnaden mellan snack och verkstad, samt ett par roliga förkortningar.

***

Det blev också en suck-rad om en löjlig lista i veckan.

***

Och ett introducerande porträtt på Louis C K, för dem som ännu inte, missa nu inte det!

***

Slutligen, se det här och avlid av skratt.

0 svar på “Diverse ärenden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *