En blomlåda i Hjärup

Ett litet men naggande gott auditorium i Hjärups bibliotek i går. Otroligt vänliga människor jag fick träffa. Efteråt fick jag en present av den arrangerande byföreningen: ett slags inomhusväxthus, en rejäl blomlåda med tak och allt. Till detta små krukor och fröer och en stadig säck med blomjord.

”I stället för en blomma, tänke jag”, sa damen som överräckte (som dessutom hade inlett kvällen med att läsa två pappadikter ur Den svenska högtidsboken).

En fantastiskt rar gåva. Nu är jag ingen odalman, men jag har odalmän i släkten. Någon gång måste även jag pröva att plantera något. Osäker på om jag någonsin har gjort det.

Nästa läsning, och den sista jag har bokad, sker på biblioteket i Solna den 2 april. Välkommen dit! Jag har sagt det förr, men snart tre år efter bokens utgivning måste väl detta rimligen bli den sista läskvällen.

0 svar på “En blomlåda i Hjärup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *