Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Högskola eller universitet?

I dag, en kort kommentar (för tillfället ej läsbar på webben på grund av tekniska problem) om Mats Alvessons kapning av svenska högskolor på DN Debatt i går. (Och ja, det var omöjligt att motstå frestelsen att vara raljant.)

I går min kapning av den hiskeliga boken om Mona Sahlin, en bok som jag ändå på många sätt tycker är läsvärd, och så en kort analys av den nya public service-utredningen.

3 Kommentarer

 1. Robin den 13 september, 2012 kl 11:38

  Det mesta av det Alvesson skrev handlade om att slå in öppna dörrar även om han gjorde det med viss retorisk kraft. Så fort man lyfter blicken upp från de mest mainstreamade medieaktörerna måste man nog dra den slutsatsen.

  Att svenska högskolor, och utbildningar över huvud taget, fungerar som arbetsmarknadsåtgärder, att det finns en underförstådd order att folk ska glida igenom (högskolorna har varken tid eller råd att insistera på en hög och jämn kvalitet som sätter sig hos studenter och forskare) och att det som görs där ofta är nästan värdelöst, det vet många hundratusen som haft beröring med de här ställena. Säkert politikerna också, det anses bara inte korrekt att säga det högt. 2. Henrik den 14 september, 2012 kl 08:56

  Den första länken leder ingenstans. 3. Andreas Ekström den 14 september, 2012 kl 10:40

  Tekniska problem på sajten, sorry… Hoppas det ska åtgärdas snart.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.