Initialt

Se här! Anders Ahlberg blir ny chefredaktör för Pressens Tidning! Han kommer till dukat bord; den kan omöjligt bli sämre. Anders Ahlbergs fina resultat på bland annat VLT visar väl att Tidningsutgivarna har fattat allvaret, och därför satsat på att göra en riktigt bra rekrytering.

***

Bästa läsningen på väldigt länge: ”The Google Story” av David A Vise. Utgiven av Macmillan, finns att köpa nu men kommer säkert inte att översättas. Patrik Svensson recenserar i Sydsvenskan. Utöver att jag från och med nu liksom håller på Google eftersom det är lätt att gilla Larry och Sergey – fett undantag markerat för flatheten i Kina – så har jag dessutom återfått lite av tron på att en liten grupp skarpa och hårt arbetande människor (Google) kan åstadkomma oändligt mycket mer än en väldigt mycket större grupp av lallare (Microsoft).

Det är en sjuk värld som har fått mig att tvivla.

***

David A Vise, förresten. What’s up med en initial i byline? Om det inte finns väldigt goda sammanblandningsskäl är det bara klumpigt. Jag gillade boken, men självklart hade jag gillat den ännu mer om den hade varit skriven av David Vise, inte David A Vise. Andreas J Ekström. Ni ser ju, det går inte. (Ochjagvillvetadittandranamn@andreasekstrom.se för den som inte kan hålla sig. Ledtråd: Det är inte Jisander, Jutterström eller Jeltsin.)