Jag kräver att ni läser vaket och långsamt

”Jag kräver att ni läser vaket och långsamt. Samtal med författare” (2010) utgavs av bokförlaget Atlas. I denna lilla greatest hits finns ett tjugotal längre intervjuer med författare, alla tidigare publicerade i Sydsvenskan.

I boken finns det nya korta efterord till varje intervju (där jag till exempel avslöjar viss förälskelse i Åsa Linderborg, panisk skräck inför Ian McEwan, underdånig beundran inför Juli Zeh samt viss slitning i mötet med Maria Sveland). Ett förord finns också, vilket Publicistklubbens dåvrande ordförande Ulrika Knutson bistod med.

Den fick överväldigande fina recensioner och jag är väldigt glad över att Richard Herold, förläggaren på Atlas, valde att satsa på något som han rimligen förstod inte skulle sälja i mer än några hundra exemplar.

Boken kan numera bara beställas direkt hos mig.