Mer om böcker

Jag är i en ständig fajt med min bokhylla. Så fort vi har haft den årliga utplockningen av kulturredaktionens bokhyllor – sisådär åtta Billy fulla av saker som utkommit under året, men inte sänts för recension – vacklar jag alltså hem med några fyndexemplar. Typ sex eller sju böcker i år. För att försöka hålla rent försökte jag hitta lika många i min egen hylla att göra mig av med. Böckerna kommer annars, med det inflöde jag har, att driva oss ut ur huset. Jag vill inte leva i ett hem där det står bokhyllor på opraktiska ställen i hallhörn. Jag vill hellre ha en bokhylla där det bara finns böcker som jag har något slags relation till.

Saken är bara den att jag har drivit det där tänket några år nu, och skänkt bort flera hundra böcker. Det börjar bli som jag vill: att jag har någon typ av unik koppling till varje bok som står där. Och vi har en vägg full av bokhyllor, eller egentligen två väggar, plus ett välstädat men ganska stort arkiv för gammalt mög som vi ändå vill spara, på vinden.

Jag kommer att förlora den här fajten om inte något drastiskt sker. Jag måste prata med min svåger möbelformgivaren om det här. Det måste finnas sätt.

***

Jag har bloggat osunt mycket om böcker den här månaden.