Måndag morgon

Pappaledigheten har börjat, men under januari jobbade jag med en del saker för publicering i februari och mars. Som gårdagens feature om HippHipp-killarna, till exempel. Kolla det, det finns fina bilder av Emma Larsson, Sydsvenskans senaste superfynd på fotosidan, om du inte känner dig redo för 18 000 tecken text. Och för dig som alltid har undrat hur Ingela ”Pling” Forsman tänker när hon jobbar, så finns en ansats till svar här. Mitt aningen standardmässiga födelsedagsporträtt av Mattias Klum blev väl möjligen inte lika kul, men there it is i alla fall.

***

Ytterligare fina hyllningsord över Peter Melin formuleras på många håll. Den norska tidningen Journalisten rapporterar om hans bortgång, med citat och länkar bland annat härifrån. Mer att läsa finns förstås också här.

***

En viss upprördhet har jag hört här och där i kulturvärlden – i den mån jag nu sitter på en plats där jag kan avlyssna den – om Jesper Högströms synnerligen grundliga sågning av Mats Kolmisoppis senaste bok. Högström är hårdhänt, men jag tycker inte att han går över någon gräns. Särskilt inte med tanke på att Kolmisoppi överlag fått mycket fina recensioner för boken på annat håll. Då blir kraftfulla invändningar från ett håll snarast något som på ett roligt och intressant sätt komplicerar bilden.