Schönt, Tommy!

En riktig kvällstidningsrubbe där. Jag tänkte bara försenat gratulera Tommy Schönstedt på Expressen till hans dunderscoop om den kungliga förlovningen (om han nu mot förmodan läser här…) och passa på att för er andra berätta en fin Schönstedt-skröna. Som jag är övertygad om är sann.

Tommy Schönstedts dotter gick på dagis. Barnen fick i uppdrag att nästa dag berätta vad mamma och pappa jobbade med. Tommy gav dottern en kort lektion, varpå hon nästa dag förkunnade med klar stämma:

”Pappa gör ettan, sexan, sjuan, mitten och löpet.”

På den här tiden, barn, var sidorna sex-sju lika med det första nyhetsuppslaget i Expressen.

Själv har jag försökt leva i Tommy Schönstedts anda. När min dotter var två år frågade jag henne: ”Vilken är den strategiskt viktigaste distributionsvägen för nyheter?”

Hon lärde sig snabbt svaret: ”Internet!”

Min följdfråga: ”Och vad eldar man med?”

Svaret: ”Papper!”

Jag testade henne igen häromdagen, men då hade hon glömt, och ställde dessutom en besvärande följdfråga om vad ”strategiskt” betyder. Vi får ta nya lektioner, helt enkelt, efter master Schönstedts exempel.

0 svar på “Schönt, Tommy!

 1. Hej Andreas!
  Klart man läser din blogg.
  Tack för ditt glada tillrop.
  Och historien om min indoktrinering av dottern Ida, 29, och sonen Johan, 27, är sann.
  Men trots min långvariga indoktrinering av barnen har de valt att skaffa hederliga jobb – dottern har gått Konstfack (ingen sprejgrej utan metall) och sonen har blivit civilekonom och PR-konsult…
  /Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *