Sommarläsning: Det demokratiska samtalet i en digital tid

I kökssoffan bläddrar jag och gör nedslag i en ny antologi, jag kan inte säga att jag läser den, jag läser stycken. ”Det demokratiska samtalet i en digital tid – en antologi om desinformation, propaganda och näthat” utges av den statliga kommittén som heter ”Nationell satsning på medie- och informationskunnighet och det demokratiska samtalet”. 

Om det låter lite tungt och tråkigt så… är det inte riktigt det, men säg så här: det är kanske ingen läsfest hela vägen heller. Regeringens utredare Carl Heath är en vän till mig, så jag har ju åtminstone lite insikter i arbetet.

En sådan här antologi är, krasst uttryckt, främst till för att bli referensverk och för att sakkunniga personer ska få utrymme och tid att formulera något som de själva sedan kan ha nytta av, i mer tillgängliga sammanhang. På så vis är den viktig. Jag läser flera texter med behållning, av Marcin de Kaminski och Ida Östensson och Paul Rapacioli, till exempel. Den som blir nyfiken kan ladda ner hela antologin som pdf här. Bland skribenterna finns också Åsa Wikforss, Mårten Schultz och Anette Novak med flera. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *