2 svar på “Spaningar från akuten

  1. Självklart behövs det minst ett storsjukhus till, ett modernt sjukhus som kan serva både Malmö och Lund på flera nivåer – och man håller gärna med om att det inte bör ses som en ursäkt för att lägga de nuvarande storsjukhusen i Malmö och Lund i malpåse eller så. Både MAS och Lunds Lasarett (för att använda deras icke-byråkratiserade, gamla inkörda namn) är ju ständigt knökfulla och i viss mån omöjliga att bygga om till modern framkantsstandard, men väldigt bra att ha inne i städerna – och alla vet att trycket på vården kommer att öka. Fler äldre, fler inflyttade forskare och deras familjer osv.

    Och att lägga det nya sjukhuset i Hjärup verkar också som en vettig idé. Men hade det hjälpt om man flyttat ut kommungränserna så att gränsen Lund/Malmö gick mellan Burlöv och Hjärup? Det är tveksamt, snarare hade väl rivaliteten ökat. Om Hjärup hade legat inom Lund hade Malmöpolitikerna (och deras polare i landstinget) haft mycket svårare att ge med sig. Eftersom Hjärup är inom Staffanstorp blir det neutral mark, ingen förlorar ansiktet om man bestämmer sig för att bygga där. 😉 Så kan det också vara.

  2. Ja, helt rätt, så skulle det kunna bli också faktiskt. Men vilken enorm process, med detaljplaner och expropriering av mark och…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *