Sventon och Sverigedemokraterna

Det blev äntligen av att vi tittade klart på den bitvis lysande, bitvis hackiga nygjorda tv-serien om Ture Sventon.

Det var väldigt mycket som var väldigt bra gjort och bra tänkt. Stort frimod visavi de ursprungliga böckerna verkade till produktionens fromma. 

Johan Glans som jag annars tycker är toppen var dock inte lyckad som Ville Vessla, och det är ju för att han är komiker och inte skådespelare.

Men det som fick hela denna i Lund boende familj att explodera i hånskratt var scenen då en gosse skulle gestalta Ville Vessla som barn. Eftersom den vuxne Vessla ju talar skånska, så måste rimligen den lille också göra det. Och det gjorde han så häpnadsväckande dåligt att skamsköljningen dränkte vardagsrummet här.

Och det var ju synd om honom, kanske, att han inte kunde det.

Men produktionsteamet förstår inte, jag menar det verkligen, de förstår alls inte, vad det där spelar för roll politiskt.

Jag är gravallvarlig nu.

Om man vill göda idéer om en kulturelit som bara anlitar sina egna, om man vill öka på konflikten mellan huvudstad och resten av riket – då ska man ta nån unge från Södermalm och acceptera att han talar usel skånska, i stället för att ringa Malmöoperan och be att få låna en grabb från deras många barnproduktioner som kan komma upp en dag, sätta rollen och åka hem.

Sånt där får folk att rösta på SD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *