Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Teaterimprovisation

Det hanns aldrig med att bloggas om då, för en månad sedan, när jag fick gästa Kunskapskabarén i Lund – ett gäng skådisar som improviserar teater runt en gästpersons specialiteter. Jag fick alltså komma till Magle konserthus, tala om dagspressen och min egen livslånga förälskelse i massmedier, och sedan kliva åt sidan för att se dessa makalösa scenproffs bygga drama och komedi, mest komedi, på övningar baserade på vad jag nyss hade sagt.

Det är lite svårt att förklara, men säg så här:

Om jag bara inte är bortrest ska jag göra allt jag kan för att sitta i publiken nästa gång. Så vansinnigt vansinnigt roligt det var.

Allra mest fantastisk var kanske Eva Westerling, som jag porträtterade i Sydsvenskan i vintras, vilket födde kontakten som gjorde att detta med Kunskapskabarén blev av. Hon blev ensam kvar i en scen som till en början omfattade tre skådespelare i en redaktionell miljö, och så sedan två, och så sedan en. Som skulle agera reporter, och fotograf, och arbetsledare på en och samma gång. Och vad gör man då, när man inte hinner ut och fotografera det bestialiska mordet man ska rapportera om? Man skär sig ordentligt i armen och tar bilder på det. Så klart. Detta med ingen annan rekvisita än en stol. Jag skrattade så att jag inte kunde stå rakt, där vid sidan av scenen.

Så – finns du i Skåne, håll utkik efter Kunskapskabaréns nästa show. Du hittar dem enkelt på Facebook.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.