Allbäck och Bergkamp

När Johanna och jag höll på med Carolaboken – tänk att det redan är tre år sedan den kom ut! – tänkte jag i början på oss i termer av fotbollsspelare. Det var ju så speciellt, att skriva i ett lag. Det krävdes att man tänkte efter och kände efter. Vi kom varann mycket nära under resans gång.

Nån gång skrev jag på Twitter att Johanna var lite som Dennis Bergkamp: en elegant som avgör med one touch. Själv var jag nog mer som Marcus Allbäck: jag bökar in förvånansvärt många mål ställt i relation till den rena talangen. Det var roligt twittrat, och det var nog inte alls särskilt välfunnet.

Johanna visade sig vara en slitvarg och en träningsprodukt med otroligt speciellt spelsinne, en kombination av Dunga, Tobias Linderoth och Pontus Farnerud. Och Marcus Allbäck gör ju faktiskt massor av snygga mål, det var inte rätt av mig att beskriva honom som någon som bara bökar in bollen på vilja…

Vilket fotbollsspelare jag i stället bör likna mig själv vid? Äh. Det vet jag inte riktigt. Kan jag få vara Magnus Erlingmark?

Nevermind. Allt det här skrev jag bara för att få en anledning att visa tio fantastiska baljor av Allbäck från tiden i FC Köpenhamn:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *