Almedalen 2024!

Och nu, paus för Almedalenreklam!

Ingen av oss minns säkert när vi jobbade på Almedalsveckan första gången. Kan det ha varit när Dataspelsbranschens Per Strömbäck bjöd in Andreas till en debatt om upphovsrätt sådär 2005? Den första gemensamma resan var i alla fall 2011, då vi rullade familjens uråldriga Camp-Let till campingplatsen norr om Visby och hängde upp klänningar och kavajer i förtältet medan våra små barn lekte med andra ungar på gräsmattorna.

Numera hyr vi ett hus på Norra Murgatan, som har blivit ett andra hem för oss. Vi kommer innan Almedalsveckan börjar och vi stannar efter att den har tagit slut. Vi tar med oss vår gigantiska glassmaskin och håller dörren öppen för den som vill komma förbi. Hittills har vi aldrig använt vår mysiga trädgård till ett eget evenemang, men någon gång ska det bli av!

Sommaren 2024 kommer vi förstås tillbaka, som vanligt. Hus och färja bokade. Tid för er, med andra ord, att boka oss! I Lisa får du en av Sveriges mest erfarna och noggranna moderatorer med särskild inriktning på forskning och naturvetenskap, medicin och hälsa. Hon kommer, om vi har räknat rätt, att göra sitt åttionde seminarium i Almedalen i sommar. Andreas är tillgänglig för liknande uppdrag, och har som panelist och moderator gjort allt från att kommentera litteraturpolitik till att debattera digitala samhällsfrågor och leda seminarier om regionala utbildningsstrategier samt dela ut ett litteraturpris med tillhörande intervju. (Det var roligast.) Just nu föreläser Andreas mest om AI, i en föreläsning som heter ”Organisk intelligens”, vilket också gör honom särskilt lämpad att moderera relaterade debatter.

Och en bonus också: I den mån vi inte tycker att någon av oss är rätt för det uppdrag som vi får en förfrågan om, eller om vi redan är bokade för tillfället, så vet vi ofta vem som är rätt i stället. Vi lovar att guida den som behöver vidare till riktigt skickliga kolleger, som vi vet är på plats, och som vi vet att man kan lita på i alla lägen.

Vi ses!

/Lisa och Andreas