Almedalen fredag = bokmässan söndag?

Så i dag är det alltså dags! Boken Gratis? smygsläpps vid ett seminarium i Almedalen vid tretiden i eftermiddag. (Den ”riktiga” lanseringen och utgivningen sker på sensommaren.)

Förläggaren Tobias Nielsén skriver här, på sin blogg Kulturekonomi, om en längtan som jag verkligen delar med honom: Den efter aktiv kulturpolitik, seriöst konstruktiva förslag och mindre av dogmatism vad det gäller frågorna om upphovsrätt.

Jag har aldrig varit i Visby under Almedalsveckan, och jag tänker mig att fredag eftermiddag måste kännas ungefär som söndag förmiddag på Bokmässan: Många har redan åkt hem. Alla är trötta. Och inga riktigt stora grejer händer.

I kväll tänkte jag i alla fall sticka in näsan på Dagens Medias mingel, men jag känner mig alltid extremt bortkommen i sådana sammanhang och räknar med att besvärad dricka upp min cola och lalla vidare nånstans. Alla förslag på både seminarier och fester emottages tacksamt!

***

De övriga medverkande skribenterna i boken är Mattias Ganslandt, Isobel, Daniel Johansson, Jan Rosén, Martin Rolinski, Andrea Renda, redaktören Per Strömbäck, Martin Walfisz och Sara Öhrvall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *