Anteckning

Läs inte det här, det är bara skrivet för att jag ska minnas det och diskret skryta för de mycket fåtaliga läsarna av denna sajt om hur hårt och duktigt jag jobbar.

I går var det torsdagen den 28 augusti. Detta hände. Jag skriver ner det för att komma ihåg vad mitt absoluta max är, och att jag inte får försöka göra mer än så här, och för att jag är stolt över hur mycket jag orkar och hur ”brett” jag kan fungera i extremt pressade lägen.

Jag gick upp tio i sex och tog hand om min son och gjorde frukost åt oss och rakade mig och twittrade och borstade en massa tänder och lämnade den lille på dagis. Sedan hämtade jag en grej på Lundaredaktionen. På tåget in till Malmö skrev jag på ett porträtt av vår tillträdande chefredaktör. Upp på redaktionen, fem minuter administration, tillbaka ner, tåget över till Köpenhamn med fotograf Peter Frennesson. Under resan gjorde jag klart min intervju med författaren Lyra Ekström Lindbäck och skickade den till henne för citatkoll. Sedan intervjuade jag Googles nya Sverigechef, Anders Berglund, åt smørrebrød, tog tåget tillbaka och skrev under tiden, fick ett nyhetstips och hanterade det. Åter till redaktionen, spelade en pingismatch, vilket var avgörande för att den här dagen höll ihop tror jag, ordnade en administrativ sak, förhandlade via e-post arvode för ett framtida framträdande, hade ett möte med vår vd om några digitala saker, fixade ett litet korr på en färdigredigerad sida, intervjuade chefredaktören för det där porträttet, diskuterade det hopplösa i genren med nyhetschefen och lät honom läsa, åkte hem, pratade i telefon med en nyckelperson i Grid-projektet medan jag plockade ur diskmaskinen och åt ljumma fiskpinnar medan resten av familjen gjorde annat, satte mig vid datorn och gjorde klart helgens Lundakrönika, sprang vid sju iväg och såg Petra Mede på humorfestivalen på Stadsteatern, gick snabbt hem och skrev recension, åt två mackor, tog cykeln och begav mig till Arenan och såg David Batra och Jason Byrne och skrev recension sittande i arenan och diskuterade vidare med nyhetschefen via mejl och preppade morgondagens möte med Bonniers vd Tomas Franzén och justerade min att göra-lista.

Sedan cyklade jag hem och somnade vid strax efter elva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *