Att det ska behövas

Ständigt detta behov att hålla rent vänsterut. Det hade varit bättre om vänsterfolket gjorde det själva, i stället för att lägga ut det på entreprenad till någon annan.

0 svar på “Att det ska behövas

 1. Att ropa Stalin på en gång är ju trams, men, håll hästarna lite nu: Brukar inte att ropa Stalin (et al) för minsta lilla vara en högersport om olika vänsterförslag/åsikter? Inte minst från Roland PM själv?

 2. För tio år sen lovsjöng många inom moderaterna och Timbro Berlusconi och avfärdade yvigt kritiken mot honom (i Italien, Sverige och över hela Europa) som sossigt eller halvkommunistiskt PK-trams. Detta kunde läsas på till exempel Svenskans ledarsida, smedjan.se, i tryckta böcker från Timbro och på många andra ställen. De här människorna har fortfarande ledande positioner inom den svenska högerborgerligheten och även om de inte längre offentligt säger att Silvio är en skojig hedersknyffel, en folktalare och smart entreprenör som visar vägen in i framtiden, så är det ju troligt att många av dem – och deras polare – fortfarande tycker så.

  Jag tar mig friheten att inte ha något större förtroende för den sortens skribenter och de organ som bär upp dem – och jag sätter ett frågetecken för ifall de menar allvar med det där med demokrati, när de menar att den ska se ut som på Berlusconis vis.

 3. exakt vad är det som gör assange ”vänster”? jag betraktar mig själv som vänster men jag är åsiktsmässigt närmare rpm än vad jag någonsin kommer att vara ellens fula syrra (som jag placerar i ett anarkoliberalt fack = ”höger”).

 4. Det vore dock bra om Roland PM verkligen höll rent och inte bara sopade under mattan.

  Exempel:

  ”I USA tvättas byken sålunda, staten är i permanent försvarsställning.” De som stått på Obamas dödslista har av lätt insedda skäl svårt att protestera.

  ”Wikileaks boss har fått nobben av företag som av goda skäl inte vill ha honom kvar som kund.” En glidning som naturligtvis är medveten för en så erfaren skribent som RPM. Det är inte bara Julian Assange personligen som blivit utestängd från dessa företag utan Wikileaks som organisation. Att en ledarskribent inte ser problem med detta och inte problematiserar att företagen ifråga inte kunnat hitta goda skäl att då också ge tex Ku Kux Klan nobben är för mig besvärande.

  Ja, jag har högre krav på USA än vänsterdiktaturer och ser med förskräckelse på den förvandling USA nu genomgår. Då har jag ändå aldrig varit, och kommer nog aldrig att bli, ”vänster”. Kritiken kan lika gärna ges från liberalt håll: http://mises.org/daily/5752

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *