Att hata tv, alltså själva tv-apparaten

Television är och förblir ett medium som folk ofta talar nedsättande om. Det är ju givetvis fånigt. 

Men när jag nu förklarar varför jag nästan helt har slutat att titta på tv, och egentligen bara ser på Youtube på telefonen när jag vill konsumera rörlig bild, så är skälet inte innehållsrelaterat.

Det handlar om teknik.

Jag hatar nämligen tv-teknik. Jag hatar nämligen tv-apparater.

Dagens jättefina tv-apparater är oerhört dåliga på grundläggande användarvänlighet. Var ska jag egentligen trycka om jag vill ha ut ljudet i de stora högtalarna från den här dvd-filmen, och varför är bilden så dålig i husets antennuttag, det var den inte med den gamla dåliga tv-apparaten, och vänta nu, ska jag alltså behöva klicka mig fram manuellt mellan olika menyer för att kunna byta från en tv-kanal till en annan, jag kan inte bara trycka ”4” om jag vill se TV4?

Det är helt häpnadsväckande.

Och vad jag märker är nu att det innehåll som erbjuds mig via denna apparat inte längre är så attraktivt att det motiverar mig att forcera usel användarvänlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *