Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Att PEN-fajtas

Häromdagen fick jag veta att jag har blivit invald i PEN. Jag vet inte mycket om PEN, mer än den vanliga trivian: En organisation med global räckvidd, nittio år gammal eller så, vars främsta mål är att arbeta för yttrandefrihet för författare och journalister och alla andra som vill uttrycka sig offentligt. Man brukar höra av PEN i Dawit Isaak-sammanhang. Så det måste ju vara hedervärt.

Jag blev ändå lite paff när det meddelades att jag var invald, för ansökt hade jag ju inte, man blir föreslagen av två medlemmar om jag förstått saken rätt. Nu är ett förklarande brev på väg till mig, och det ser jag fram emot att läsa. Jag tänker mig väl att acceptera medlemskapet. En första åtgärd skulle kanske kunna vara att skriva en motion till årsstämma eller liknande, och föreslå att medlemskap blir tillgängligt för den som så önskar – sådan där invalsexklusivitet känns lite märklig för en bred förening med ett brett uppdrag. Men jag kanske ändrar mig i den frågan när jag har lärt mig mer.

2 Kommentarer

  1. Skrymta den 11 november, 2010 kl 11:43

    Det är sympatiskt att du tänker dig att det motioneras i invalsklubbar.  2. Andreas Ekström den 11 november, 2010 kl 12:48

    Haha, vi får väl se… Jag blir er man på insidan!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.