Augusti

En fantastisk (men kanske aningen teknofobisk) text om Facebook hittade jag hos The Guardian. Den har halvannat år på nacken, eller drygt det, men det har inte gjort den sämre.

Kanske kommer vi in på Facebook också på onsdag morgon, då jag och Pelle Snickars och eventuellt någon till ska prata om Googles särställning på webben, i positiv och negativ mening. (Pelle-länkarna är två och går dels till en understreckare i Svenskan han skrev förra året, dels till en text om Google i tidskriften Ord & Bild.) Själva pratandet sker i SVT:s morgonsoffa, och är planerat till klockan tjugo i sju.

0 svar på “Augusti

  1. Hm, verkar som ditt rss-flöde drabbats av någon form av olustighet. I alla fall om man följer bloggen via Google Reader. Då får man bara en massa Xanax-spam. Märkligt nog ser allt ok ut i Bloglines. Kanske tröttnade Google på dina kritiska synpunkter? 😉

  2. Apropå teknik och kommunikation, den här krutiga debattartikeln om alltmer urspårad forskningspolitik är helt underbar – och på kornet: http://www.dn.se/opinion/debatt/miljarder-till-forskning-styrs-av-flumkriterier-1.921611

    Älskar den oskrymtade formuleringen att forskare från olika lärosäten som skrivit ihop sig om en snofsig projektansökan ”skiljs åt som bankrånare som delar bytet mellan sig” när de fått klartecken av byråkraterna. Och rubriken är en välförtjänt smocka tilll Jan Björklund och andra. Det är härligt med akademiker som vågar vara så här oförskämt sakliga, passionerade och rakt på.

  3. Började läsa Ord & Bild-texten, men när Snickars försöker svänga sig med uttryck som matematiska logaritmer och diskret binära kalkyler så övertrasseras mitt konto för välvilligt förlåtande.

  4. Ahh, stiligt. Men det måste vara jobbigt när det visar sig att de får börja kvotera ut skåningarna. Vi får väl inrätta en egen diskrimineringombudsman helt enkelt. Kollar in dig imorgon, det ska bli spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *