Avsky

Hur ordet ”hackare” kan vara omgärdat med något som helst positivt sken är märkligt.

Hackare kvaddar saker för att de kan. Hackare agerar med den starkares rätt, ingen annan rätt. Hackare är vidrigt självrättfärdiga. Hackare bör betraktas ungefär som klottrare.

Läs nu här, om dessa satans skadedjur. Det är hög tid att rättsstaten tar större ansvar och identifierar hackarnas dataintrång som den integritetskränkande skadegörelse de ofta är.

***

Men, invänder någon, vad kallar vi personer som tittar på befintliga system och bygger om dem och förbättrar och påtalar säkerhetsbrister? Medborgare, aktivister, hyggliga prickar. Vad ni vill. Begreppen bör inte blandas samman.

3 svar på “Avsky

  1. På vilket sätt var de som påpekade säkerhetsproblem ”skadedjur”? De som utnyttjade hålen var djupt oetiska, visst, men skadan, detta att X antal miljoner hade en vidöppen dörr till sin telefon, var ju skedd redan när de installerade appen.

  2. De som påpekade säkerhetsproblem var inte skadedjur. De som utnyttjade dem var det. Det är aldrig ditt fel om du får inbrott. Faktiskt inte ens om du har lämnat ytterdörren öppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *