Beställ ett jobb redan i dag

I New York finns frilansjournalisten Gunilla Kinn stationerad. Hennes blogg är alltid läsvärd, och jag lägger ofta märke till hennes journalistiska arbete i övrigt också.

Men nu är det skarpt läge för Gunilla. Läs här bara.

Om du är i den situationen att du är redaktör för något och behöver en text från New York, ta och beställ ett jobb av Gunilla Kinn, och gör det nu. Du får garanterat något bra, och dessutom behöver branschen sådana som hon. Jag menar, hon gör något som nästan alla journalister avundas henne: hon bor utomlands, hon reser, hon har tagit sig den Stora Yrkesmässiga Friheten. Hon är en förebild.

Så alla ni som disponerar en frilansbudget: använd den! Nu!

***

…och jag har för övrigt oerhört svårt att se att någon skulle kunna hota Charlotte Perrelli i festivalen. Sådana trioler tar inte skit av någon.

***

I morgon onsdag är jag på Stockholms central mellan 12 och 13 – tidningen City har något slags monter, där det pågår debatter och gruppintervjuer och såna grejer. Under onsdagen är temat föräldraskap, och utöver mig träffar ni bland andra Katerina Janouch och Wille Crafoord. Jag vet inte så väldigt mycket om upplägget, så… det är väl bara att walk fast and smile a lot, and people won’t notice you’re ugly, som min finske kompis Jussi brukade säga, apropå att göra saker så att de åtminstone ser okej ut på ytan.