Blekinge-skandalen

Ni kanske hörde den otroliga storyn i Medierna i P1, om praktikanten som hotades till livet av en skum strippklubbsägare – och om hennes chef, som vägrade polisanmäla.

Hade jag jobbat på Sydöstran hade jag gjort enmansrevolution.

Text i ärendet här. Sprid den, mediefolk. Det är precis sådant här som spelar roll för mediernas arbetsmöjligheter. Och om ingen redan har gjort det: Anställ den här stentuffa praktikanten som jag skriver om! Hon blir en förstärkning på vilken redaktion som helst.

0 svar på “Blekinge-skandalen

  1. Jag läste nyss och blev… herregud. 1) Hela alltihopat, 2) HON ÄR PRAKTIKANT.

    Jag tänker på min chef som följde med mig ut till min första bilolycka under praktiken, dit han skickat mig för att vi visste på förhand att ingen skadats, och pratade om hur man resonerar och hur man ska tänka. (Notera: Min chef, som kunde lagt det på den handledare jag också hade.)

  2. Det är, tror jag, väldigt ovanligt att tidningar anmäler hot, nog vanligare att enskilda medarbetare gör detta (med tidningens stöd). Hur ser det ut på Sydsvenskan? Kan du nämna några fall där er ansvarige utgivare polisanmält hot mot tidningens medarbetare?

  3. Nej, eftersom jag inte tycker att det här, min egen sajt, är rätt plats att diskutera Sydsvenskan-beslut.

    Men min principiella inställning gäller självklart alla utgivare. Hotas en medarbetare i tjänsten, ska utgivaren polisanmäla i tidningens namn. Jag kan inte se några rimliga argument för motsatsen faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *