Brev från Google i dag

Det här är onekligen lite chockerande:

Har just fått ett rekommenderat brev från Google i Stockholm, med kopia till förlaget. Google erbjuder oss 40 000 euro för hela upplagan mot löfte om att inga fler böcker ska tryckas; jag ska alltså sälja även min ideella upphovsrätt. (Vilket man inte kan i Sverige.) De anger inget skäl till varför de vill göra så här, och har inte tagit någon som helst kontakt om det här före just i dag.

Shit.

Jag återkommer med mer information.

0 svar på “Brev från Google i dag

 1. Aj då!

  Låter som om Goole har fullt upp idag. Namnbyte, djuröversättningar och nu cover-ups. Nåväl, har ju hört att bollar rullar snabbt där…

  /P.O.

 2. Erbjud 40 000 för den befintliga upplagan och 20 000 för den framtida upphovsrätten. 60 000 för hela rasket. Jag menar allvar – gör det. Det i sig blir en intressant och viktig markör i dialogen.

  Vänligen,

  Morris

 3. Ärligt – hade du skrivit 400000 hade jag nog varit mer benägen att gå på det – 40000 är ju en spottstyver ;O)

 4. Coolt aprilskämt om nudiststränder på näset i Sydsvenskan. I England är solstekta Brighton ett centrum för bögar och lesbiska, något som Vellingegänget förvisso inte skulle vilja se himmavid.

  Man skulle önska att Anish Kapoors OS-torn/buske i London var ett aprilskämt men det kom ju igår. Idéerna är inte dåliga men modsllen ser verkligen inte bra ut, och Tatlins torn (en inspirationskällla?) var mycket häftigare.

 5. 1/4<3 Men min fråga som jag tänkt ställa till dig tidigare var just hur Googles reaktion har varit på din bok.
  Glad Påsk!

 6. – hvis de gerne ville reklamere for din bog, ville dette være en god metode! Men apropos: Er enhver beskyldning beskyttet af Sveriges lov om ytringsfrihed 1. april? Ellers kan det jo være, der kommer et RIGTIGT anbefalet brev!
  Lavede i midten af 90’erne denne søge side http://perolofdk.com/posearch.htm som nu står som ’museumsting’ – sjovt at noget stadig virker, som Metacrawler f.eks….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *