Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Brott, straff, journalistik

Den som läser Sydsvenskan begriper rimligtvis vad det kan betyda för en tidning att ha en kriminalredaktion som förenar passion med kontinuitet. Det där lät som en säljfloskel, men jag menar det verkligen. Och en sådan redaktion behövs också: Malmö har de senaste åren sett en väldigt otäck brottsvåg med skottlossning på öppen gata mitt på dagen som återkommande inslag.

Jocke Palmkvist – som jag vittnade tillsammans med i det där tryckfrihetsmålet i vintras – chattade häromdagen med läsarna av Sydsvenskan om pressetik, organiserad brottslighet och namnpubliceringar. Läs och lär.

***

…eller så tar ni en heldag med vinskribent Anders Fagerström, som bevisar att rätt kombination av sakkunskap och självdistans är svårslaget som journalistiskt kommunikationsmedel. Jag tycker att han är en genuin tv-begåvning.

2 Kommentarer

  1. Stefan den 14 juni, 2010 kl 08:53

    Måste säga att Sydsvenskan är en riktigt bra blaska. Detta sagt av en som vuxit upp med – och nästan i – Norrbottens Kuriren, och som tvingats läsa Uppsala Nya under 35 år. Kan en norrlänning verkligen lägga upp Sydsvenskan bland de övriga morgontidningarnas bookmarks?  2. Andreas Ekström den 14 juni, 2010 kl 09:07

    You bet. Man får älska Sydsvenskan från alla platser i världen. (Garanti gäller ej Nordkorea. Men annars så!)Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.