Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Byt namn!

Vänner, medarbetare. Alla ni som läser detta och som har ett onormalt eller i alla fall icke genomsnittligt intresse för journalistik. (Jag gissar att ni utgör nittio procent av min läsekrets.)

Ni har något ni måste göra.

Ni måste bege er till en bokhandel och skaffa ”Byt namn!” av Anders Rydell och Klas Ekman.

Ni måste stötta två så roliga och vad ska man kalla det, varmhjärtat cyniska män. Mitt exemplar är signerat: ”Till Andreas – goda råd har sällan varit så här billiga.” Jag insisterade på att köpa mitt exemplar där på bokmässan, snarare än att få ett gratisex. Jag ville känna mig mindre mutad när jag nu skriver det här.

Jag garvade högt, gång efter gång. Jag blev otroligt sugen på att frilansa. Jag känner att medienamnet ”Andreas Ekström” har flera tydliga begränsningar, men också tillgångar. (Begränsningarna: Jag är inte ensam i världen om det, vi är sjuttio stycken som heter så, varav en sverigedemokrat, en bandyspelare och en telekomanalytiker. Men de flesta är yngre än jag, och har därför inte kapat åt sig .se och .com i tid. Ha! You lose!) (Tillgångarna: Det är omöjligt att stava fel. Det är tillräckligt ovanligt för att jag med en egen domän ganska lätt kan vinna Google-ligan.)

Boken har fått en fullständigt fantastisk form av Jonas Cramby, och den är förstås lanserad genom en rolig blogg. Den är full av konkreta, handfasta och roliga råd för dig som är up and coming, men även för dig som misstänker att du kanske är down and going. Med andra ord måste du äga den här boken, vem du än är – branschräv, hangaround eller dropout. Att den säljer blir helt självklart, eftersom de lydde mitt råd och la ut hela personregistret på bloggen. Varje ego-googling leder till ett sålt exemplar.

Och det allra smartaste karriärgreppet? Det har Anders och Klas redan tagit: Att skriva en bok som den här. Grattis, grabbar!

4 Kommentarer

 1. Anonym den 29 september, 2008 kl 02:54

  Vad hemskt det måste vara att dela namn med en sverigedemokrat. Hugaligen!

  (Ironi.) 2. Andreas Ekström den 29 september, 2008 kl 06:49

  Ja, det är för jävligt. (Ingen ironi.) 3. Anonym den 30 september, 2008 kl 04:37

  Varför skulle det vara för jävligt? Sd är ett parti bland andra. 4. Andreas Ekström den 30 september, 2008 kl 06:34

  Eh… nej, det är inte ett parti bland andra. Det är ett parti av gamla nassar och nya rassar som har klarat av att knyta en slips. Det är ett parti som har ett grundläggande demokratiskt problem: Det anser inte att alla människor är lika värda. Det är ett parti som företräds av illiterata stollar som gång efter annan utesluter varandra eftersom de gång på gång inte klarar partiets nya krav på renlärighet. Så… nej, det är inte ett parti bland andra.

  Ett bevis på det är, förstås, också att du väljer att vara anonym i stället för att stå för din åsikt.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.