Chimichurri, souvlaki och vad mer?

Vi har en fin fotbollstradition: När Sverige spelar mästerskapsmatch bjuder vi vänner på mat från det land Sverige möter.
I år deltar inte Sverige – så efter att ha analyserat motståndet i termer av mat valde vi Nigeria till vårt lag framför Elfenbenskusten. Känns också nånstans bättre att göra det sjätte raka mästerskapet med Lagerbäck.

Vid premiären i lördags mot köttlandet Argentina grillade vi bisarrt stora t-benstekar och rörde ihop en chimichurri. (Missa inte etymologin där…)

I kväll blir det souvlaki och grekisk sallad, med mera. Min vän greken kommer, men han håller inte på Lagerbäck.

Lite googlande återstår innan vi beslutar oss vad vi ska göra till Sydkoreamatchen, jag har aldrig mig veterligen tillagat koreansk mat. Tips och idéer mottages tacksamt!

0 svar på “Chimichurri, souvlaki och vad mer?

  1. Det är helt min smak! Tack!

    Har för mig att jag har käkat koreanskt någonstans, på ett ställe med ett oljekök nedsänkt i bordet… Kan inte placera var och när i minnet bara…

  2. Kör hårt på grillen när du ändå är igång. Kalbi är den där söta marinaden med soya, sesam, ingefära och en massa annat som – om jag har fattat saken rätt – är lite av signatursmak i koreansk mat. Jag har ätit den både som revbenspjäll och kyckling.

  3. Jasså en grek-vän 🙂 Vågar ni, så försök er på en hemmabakad tiropita alt. spanakopita (med spenat i ostsmeten) till all tzatzikin och souvlakin, ohyggligt gott om man lyckas få till filodegen ordentligt.

  4. Nu blir det lite ont om tid, annars är väl Kimchi och mjölksyrade grönsaker något koreanerna inte kan vara utan.
    Fast det kanske känns tokigt så här i sommarvärmen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *