Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Chimichurri, souvlaki och vad mer?

Vi har en fin fotbollstradition: När Sverige spelar mästerskapsmatch bjuder vi vänner på mat från det land Sverige möter.
I år deltar inte Sverige – så efter att ha analyserat motståndet i termer av mat valde vi Nigeria till vårt lag framför Elfenbenskusten. Känns också nånstans bättre att göra det sjätte raka mästerskapet med Lagerbäck.

Vid premiären i lördags mot köttlandet Argentina grillade vi bisarrt stora t-benstekar och rörde ihop en chimichurri. (Missa inte etymologin där…)

I kväll blir det souvlaki och grekisk sallad, med mera. Min vän greken kommer, men han håller inte på Lagerbäck.

Lite googlande återstår innan vi beslutar oss vad vi ska göra till Sydkoreamatchen, jag har aldrig mig veterligen tillagat koreansk mat. Tips och idéer mottages tacksamt!

9 Kommentarer

  1. scaber nestor den 17 juni, 2010 kl 03:07

    Jag föreslår en enorm mängd små rätter.

    här är tips:

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Korean_dishes



  2. Andreas Ekström den 17 juni, 2010 kl 09:12

    Det är helt min smak! Tack!

    Har för mig att jag har käkat koreanskt någonstans, på ett ställe med ett oljekök nedsänkt i bordet… Kan inte placera var och när i minnet bara…



  3. Mattips « Ordvindens blogg den 17 juni, 2010 kl 09:39

    […] Här finns Birgitta Höglunds mat. Ett kul tips om kombinationen mat och fotbolls-VM finns här i Andreas Ekströms blogg. Det vore kul att testa, precis i vår smak. Men vi är kanske är för […]



  4. Be den 17 juni, 2010 kl 09:51

    Kör hårt på grillen när du ändå är igång. Kalbi är den där söta marinaden med soya, sesam, ingefära och en massa annat som – om jag har fattat saken rätt – är lite av signatursmak i koreansk mat. Jag har ätit den både som revbenspjäll och kyckling.



  5. Anton den 17 juni, 2010 kl 12:53

    Bibimbap är väl det självklara valet annars?



  6. Molly den 17 juni, 2010 kl 01:59

    Jasså en grek-vän 🙂 Vågar ni, så försök er på en hemmabakad tiropita alt. spanakopita (med spenat i ostsmeten) till all tzatzikin och souvlakin, ohyggligt gott om man lyckas få till filodegen ordentligt.



  7. Jens den 18 juni, 2010 kl 11:37

    Nu blir det lite ont om tid, annars är väl Kimchi och mjölksyrade grönsaker något koreanerna inte kan vara utan.
    Fast det kanske känns tokigt så här i sommarvärmen…



  8. Andreas Ekström den 18 juni, 2010 kl 01:10

    Men det är ju vinter i Sydafrika! 🙂



  9. Maggie den 19 juni, 2010 kl 05:12

    Finns en del koreanskt på pre-tequila. Det här sidfläsket gör människor tårögda, av chilistyrkan och för att det är så gott. http://matmani.wordpress.com/2009/05/25/skyll-inte-pa-maten/



Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.