Come all ye faithful

Som alla tidigare år tänker jag försöka vägra allt som har med julen att göra fram till 1 december. Det går väl sådär förmodligen. Särskilt eftersom Andy Williams ”Sleigh Ride” dök upp i min iTunes nyss. Alla tiders bästa julsång! Jag brukar lyssna på Bryan Adams ”Christmas Time” också, liksom ”Fairytale of New York” med The Pouges och Kirsty McColl, kanske en ”O helga natt” med Jussi till det. Sedan räcker det rätt bra.

Men om jag tänker efter finns det rätt mycket julmusik jag verkligen tycker om. (”Gläns över sjö och strand”, för att nämna en. Jag blev helt knäckt när jag såg ackordanalysen för första gången. David Paich hade godkänt den.) Och det leder mig till en nyfiken fråga: Om ni som läser här måste nämna en julsång ni tycker om, en enda – vilken väljer ni då?

0 svar på “Come all ye faithful

  1. Enkelt val; O helga natt med Jussi Björling.
    Lyssna en gång, och så är julstämningen där!
    Less is more!

  2. Bland de utländska jullåtarna har Chris Reas ”Driving home for Christmas” en speciell plats i mitt hjärta. Min favorit bland de svenska är nog Gläns över sjö och strand, speciellt stället när de sjunger ”skåda en härligt klar stjärna i öster” 🙂

  3. Lätt!

    I år är det ”To Bethlem did they go”, spotifya med Pro Arte Singers and Paul Hillier. Fantastiskt körarr som bara blir bättre och bättre ju mer man lyssnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *