En aid bland aids

Det var populärt med olika typer av aids på åttiotalet. Live Aid, Band Aid, Swedish Metal Aid och Ferry Aid, för att nämna några.

Ferry Aid! Jo! Det är sant!

Boy George såg sin chans att bli mr Good Guy, och drog ihop lite folk för en cover på Beatles ”Let It Be”. Pengarna gick till de kanske i ett globalt perspektiv lätträknade offren för en färjeolycka i – Belgien. Tänk tanken att någon skulle ha dragit ihop den svensk-estniska artisteliten för en cover på en låt med Hep Stars på senhösten 1994… Hela idén var en kulturell omöjlighet då, inte ens ett decennium senare.

Kolla introt. Paul McCartney får chans att manifestera dels hur töntig han ser ut när han liksom vinklar upp sina ögonbryn, dels hur han verkligen är själva definitionen på en medioker sångare. Och Gary Moore i morgonrock är veckans måste.

0 svar på “En aid bland aids

  1. Utan tryck. Utan tonsäkerhet. Utan distinkt karaktär, utan en avsändare på något sätt. Han låter som om han säger ”förlåt att jag låter”. Måste jag välja mellan De Två Överskattade så väljer jag helt klart Lennon. (Men såfort jag hör falsksången i ”Jealous guy” vacklar jag verkligen.)

  2. Jag tycker han har en kristallklar tenor med stort register. Men jag kan hålla med delvis om överskattningen – Beatles storhet har väldigt lite med sångarnas kvalitet att göra.

  3. Att sen Kate Bush är med i sörjan ter sig obegripligt, även om hon fick en slags hedersplats nära slutet.

    Men ärligt talat, sjunger inte många på ”We are the World” också rätt halvdant? ”Do They Know It’s Christmas?” har i alla fall en riktig hook och karaktärsfull sång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *