Då rullar vi i gång då

Som det plägar bli så här i början av veckan – dags för lite uppsop av länkar. Vi börjar med intervjun med Kristian Lundberg, som fått Sydsvenskans kulturpris. (Jag hade prestationsångest, eftersom jag har intervjuat honom tidigare och det blivit bra, eftersom något i Kristian Lundberg liksom slås på i intervjusituationen. Bara den andra finns online tyvärr.)

Vidare har vi en liten spalt i vilken jag hackar lite på Jonathan Franzen på grund av hans kvinnoskildringar i ”Freedom”, och så en kort sak om ett slags tidig övermättnad inför det makabra högtidlighållandet av August Strindbergs död.

Vill också gärna tipsa er om att lägga två minuter på att se över säkerhet och integritet i era vanligaste sociala medietjänster. Det är enkelt. Gör det.

Det tar något längre tid att läsa Horace Engdahls tal från Svenska Akademiens högtidssammankomst, men om du är lagd åt det hållet – go nuts.

0 svar på “Då rullar vi i gång då

  1. Man kan oroas över fantasin hos landets priskommittéer, inklusive den för Sydsvenskans kulturpris. Kristian Lundberg har alltså de senaste två åren vunnit Ivar Los personliga pris, Aniarapriset, litteraturpriset till Pär Lagerkvists minne och så Sydsvenskans kulturpris på det… Nog är Lundberg en god författare, men finns det möjligen någon hejd på rundgången?

  2. Tja, det faktum att andra prisjuryer har gott omdöme bör ju inte påverka…

    Nej, skämt åsido: Det blir lätt så att vissa författare liksom trillar över något slags gräns till att bli sådana som vinner priser och stipendier, och det kan ju bli lite tråkigt. I det här fallet är det dock så otroligt kristallklart supertydligt självklart att Lundberg bör finnas i den långa raden av Sydsvenskans pristagare att man får sätta sig över det faktum att han redan har fått andra priser av andra.

    Det enda man kan invända är väl att han skulle ha fått det tidigare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *