Dagens fyrling

Att jag är stolt över att jobba på Sydsvenskan är väl i det närmaste parodiskt uppenbart. Stoltheten blir inte mindre av att ha kolleger som Emma Larsson och Kinga Sandén, vars prestationer från Iran uppmärksammas till exempel här, av Anders Mildner.

***

Någon vecka efteråt vill jag bara i all hast länka till Kjell Häglunds text i Axess, som handlar om två hot mot journalister i Sverige i år, varav det ena fallet är bekant för er som brukar läsa vad jag skriver.

***

Små tidningsproduktionsmisstag är ofta de roligaste.

***

Och, till sist, om ni är sugna på lite kvalitativ långläsning så rekommenderar jag två saker: Senaste numret av tidskriften Bang, som har humortema, samt Anders Rydells intervju med Peter Dahl i tidningen Konstnären.

0 svar på “Dagens fyrling

  1. Men Mildners diskussion om twitter som en ny coh sann form av journalistik är ju helt uppåt väggarna naiv. Han hivar i princip ut all källkritik genom fönstret: det är ointressant ifall det är sant eller bara en br bild, för då är det ’sant’ på ett annat sätt, typ.

    Den kanske bästa repliken på det fälldes av Peter Dalle i en tweet tll Mildner för någon timme sen: ”Att Irantwittrandet är bra /dvs journalistiskt sett att lita på utan vidare, också när det är ’anonymous RT from Teheran’/ följer inte av att folk twittraraom vad de äter till frukost”. Exakt. ”Transparens” på webben är inte ett dugg immun mot slug propaganda eller redigering.

  2. Apropå detaljer som gör det hela lite roligare. Jag kom att tänka på en artikel i DN sport på den tiden Linda Haglund var på tapeten. I slutet ville Linda Haglund ”tacka sin tränare för att han pippat henne hela säsongen”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *