Dagsnoteringar

Min fru vill inte att vår ofödda son – han kommer i februari om allt går bra – ska heta Walter. Heller inte att han ska heta Ruben. Det var mina två favoritförslag. Tänk att vara reporter och ha en son som heter Ruben, man skulle kunna kalla honom Rubbe. FAN.

***

I dag är det söndag och jag är deprimerad över att dagstidningarna inte är roliga och bra i dag. Jag är i Stockholm och har just hittat nästan inget i DN och Svenskan som fångade mig. Så brukar det inte vara. Men DN Söndag hade en bit Thomas Bodström igen, och det gör mig rasande. Så ni får väl få lite andra lästips av mig då i stället. Man kan alltid läsa Per Svensson, till exempel i den här korta kommentaren om en sån där grej som borde vara självklar men inte är det. Pers maliciösa sida kommer fint till sin rätt i sådana fall.

Man kan läsa min spalt om lanseringen av Zlatans självbiografi, men ännu hellre Patrik Svenssons fina recension av själva boken.

Jag följde förresten i fredags Mattias Kroons uppmaning att äta en något mer extravagant lunch. Jag var ledig från mitt vanliga jobb och var i stället på Grand i Stockholm för att tala på ett som det verkade väldigt väl uppstyrt och påkostat arrangemang. Efteråt var jag trött och kände mig i stort behov av att bränna gaget (inte hela) på en riktigt bra lunch. Det blev Cadierbarens club sandwich på hummer. Muhahahhaaa… Servitören – en chamant herre – kallade den vanvördigt ”hummerklubba”. Inte mig emot.

Slutligen vill jag meddela att före detta Spice Girls-medlemmen Mel C kommer till Studentafton i Lund på onsdag, och där ska intervjuas av mig. ”Sporty Spice” möter ”Lönnfete Reportern”, det blir något det.

0 svar på “Dagsnoteringar

  1. ”Ruben” var faktiskt ett av toppnamnen på vår lista när vår son (nu 20) skulle namnges. Det blev inte det, men jag kan fortfarande då och då tycka att han hade gjort sig väldigt bra som en Ruben. (Han heter Joar, vilket också passar honom fint.)

  2. Kan du inte utveckla varför du ogillar Thomas Bodström? Passar även på att tacka för en utmärkt blogg!

  3. Jag ogillar honom eftersom han är en symbol för en korrupt politisk apparat där man kan bli minister därför att pappa var det. Jag ogillar hans totala skamlöshet och substanslöshet i olika politiska utspel. Jag ogillar sedan den redaktionella bedömning som tar honom på allvar som politisk röst och skriver stort och mysigt om honom vid flera tillfällen.

  4. Varför tänker du inte om och skippar västkustnamnen? Preben (Pebbe), Mårten eller Nils är mer passande namn för en skåning… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *