David K • Mellanstadiet

I dag debuterar artisten David K, elva år och fjärdeklassare, med sin EP ”Mellanstadiet”. Längst ner finns alla texter och alla ackord tillgängliga för den som vill ha, och här finns musiken på Spotify.

David har skrivit låtarna tillsammans med sin pappa, med mig alltså, och vi har spelat in dem hos Liv Produktion i Malmö med den makalöse Ola Hedén som producent.

Låtarna handlar om ett mellanstadiebarns liv. Om att det är lite överväldigande att tänka på att bli vuxen. Om att bli kär, och behöva fråga sig: hur gör man egentligen när man andas normalt? Om att allt man ska göra här i världen mest är ett hinder för det viktigaste, nämligen att spela boll. Om att bli så nervös inför något att man inte vet hur man ska ta sig ur det. Och så sist om något som David uttryckt så länge han har kunnat prata: längtan efter en lillebror.

Låtskrivandet har gått till så att jag har byggt ramar för låtar, ackord och form, varpå David har haft starka åsikter om ämnesval, om hur melodin ska låta och vilka ord som funkar och inte funkar. Det är också David som har arrangerat den stämsång som finns, genom att helt enkelt sjunga sig fram till alternativa melodier som han sedan har lärt oss andra.

K-pop är en populär genre. Det här är inte K-pop. Det här är i så fall KP-pop, KP som i Kamratposten. Musik på riktigt, musik om riktiga saker, inte en enda synt, men ett livs levande band med Hammond och akustiskt piano och en sångare som inte behöver autotunas – det ni hör är precis hur han låter, David. Så knasigt tonsäker. Och vi är så himla glada över att ha fått pyssla med detta tillsammans. Hoppas ni vill lyssna med oss! Börja med att sätta ”Andas normalt” på repeat, vi tror att det är Davids största hit!

Här har ni hela gänget som medverkar:

Trummor: Rasmus Kihlberg

Bas och kör och handklapp: Pappa

Gitarrer: Krister Jonsson

Orgel, piano och kör: Ola Hedén

Tolvsträngad gitarr och kör: Sigge Kirsebom

Handklapp: Mamma

Barytonsax: Christoffer Wallin

Ola Hedén, Rasmus Kihlberg och Krister Jonsson med oss i studion.

Och här har ni låtarna, som fem pdf-filer! Enkla instruktioner för den som vill spela själv. Och vill man inte det, så finns låtarna också som instrumentala versioner på Spotify. Bara att sjunga med.