Debatten i går

En stund efter klockan sex såg mina farhågor om det tomma auditoriet ut att få visst fog för sig. Det såg ut så här i Edens hörsal på Statsvetenskapliga institutionen:

01

…men det blev snart bättre. Ungefär trettio personer lyssnade på Ulf Maunsbach, Kalle Grill och mig när vi pratade om upphovsrättens för- och nackdelar. Ulf är jurist från Juridicum i Lund med örnkoll på lagens bokstav i detta, Kalle är filosof men trots sitt sakområde knuten till Kungliga Tekniska Högskolan.

Bild 1
Kalle Grill.

Ulfm
Ulf Maunsbach.

fritzson
Fritz-Anton Fritzson, moderator.

Det som förenade oss var väl ett slags enighet om reformbehov, och om att någon form av laglig begränsning av den ”fria fildelningen” kan behövas. Men Kalle skulle nog uppfattas som lika starkt upphovsrättskritisk som jag brukar uppfattas som rättighetspositiv.

Roligt var det, hur som helst, och även om vi inte fick till någon riktigt hetsig debattstämning (vi tyckte för lika, eller så var vi för artiga…) så fanns det gott om tillfällen att sätta egna föreställningar under nytt ljus. Lärorikt, med andra ord, åtminstone för mig.

***

(Hade gärna stannat kvar för lite eftersnack också, men hade barnvakt. Lillasyster som jag var hemma med i går, eftersom hon inte var i toppform, var särskilt hängig och pappig när jag lämnade. Så jag ville inte dröja en minut längre än nödvändigt och halvsprang hem genom stan. Det var kanske inte det bästa jag har gjort som pappa att vara borta just i det läget, jag borde kanske ha ställt in egentligen. Men båda var pigga och glada när jag hämtade dem i alla fall, vilket snabbt skylde mitt dåliga samvete i alla fall lite. Och de somnade på femton sekunder blankt efter kvällsvällingen…)

0 svar på “Debatten i går

  1. Alltså, jag har helt missat reklamen för detta evenemang – och jag grämer mig! Brukar ändå kolla efter posters på stan om såna här arrangemang…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *