Den ensamme hockeybacken

Så här på annandagen – om du läser detta – har du drabbats av samma årliga åkomma som jag.

Du har som vanligt kopplat upp dig och kollat mejl minst en gång per dygn, men ofta mycket oftare än så. Juldagen då inget undantag.

Du har drabbats av nyhetstorka. Inga bloggare uppdaterar. Inga tidningar har några nyheter, utom de traditionella sorgedramerna med familjer som har krockat i sina bilar på väg till eller från julfirande. Lite NHL-hockey, kanske, och om du är humanistiskt lagd har du kanske funderat på den där bara ibland platsande backen i fjärdeformationen i ett av de sämre lagen, om det verkligen är värt det, att ha kanske två miljoner i årslön mot att aldrig få disponera någon som helst tid för dig själv och din familj under tio månader om året. Ja, vad vet man. Jag vet inte. Jag har inte riktigt två miljoner i årslön, till att börja med, och jag kan inte åka skridskor heller.

Så mitt i din informationstorka, när du börjar fundera på om du använder internet normalt mycket, har du nu hittat hit. Och läst detta. Och således fått goda skäl att igen omvärdera. Borde du inte bara ha löst ett korsord i stället?