Den inbillade sjuke

Utan sakkunskaper – jag medger det direkt, med andra ord: skit i vad jag säger i den här frågan, det är bara som jag snackar – händer det att jag pratar om och tänker på en del sjukdomsdiagnoser och medicinska besvär som med ett slags massmedial rytm återkommer i debatt och sjukskrivningsstatistik, och jag tänker då att de ofta är en bluff eller ett hjärnspöke eller i vilket fall som helst ett lockande fält för charlataner av olika slag.

En sådan sjuka är att skriva för långa inledningsmeningar på blogginlägg. Jag ska verkligen skärpa mig.

Hur som helst, ett exempel: Jag har alltid utgått från att elöverkänslighet huvudsakligen är ett psykosomatiskt tillstånd. Nu finns ännu en studie som ger stöd för det.

***

Har nån gång hört vad de elöverkänsligas tidskrift heter, men jag har glömt. På sladden? Kontakten? Ljuset i mörkret? Mot strömmen? (Plötsligt tänker jag två gånger: jag borde kanske låta bli att skämta med dem? Å andra sidan är det väl el de är allergiska mot, inte humor, och… ja, det behövs ju el för att läsa det här.)