Denna dagen inte ett liv

En ny krönika i Journalisten av typen ”stämma i bäcken”. (Och eftersom min nya bylinebild där är så ilsken och bestämd var jag ju tvungen att ta i lite.)

Så gött det vore om svensk journalistisk debatt slapp ordet ”curation”, och bara kunde ägna sig åt den ständiga förnyelsen i själva grundarbetet i stället!

***

Åkte till Linköping, skrev en kort text om min och andras kroppar där på tåget, föreläste i tre timmar, fick en jättefin utvärdering av deltagarna som jag blev så himla glad för, stannade kvar i det där konferensrummet och såg en förhandstelevisionspremiär via en strulande streamingtjänst, skrev en tv-krönika som jag tycker blev lite rolig, skickade den från tåget på väg söderut, stannade i Nässjö, tog lokaltåget till Aneby, åt middag med en kompis, tog lokal tåget tillbaka till Nässjö, tajmade min hustrus X2000 från Stockholm, kom hem vid tio för att lösa av barnvakten, min 22-årige kusin, han var helt slutkörd efter en kväll av bus, och vi konstaterade att denna dag krävde att allt klaffade hela tiden, allt från bredband till lokaltåg. Och det gjorde det. Teknik funkar faktiskt oftast. SJ funkar oftast. Jag får påminna mig det, jag som just har förnyat årskortet…

Jag föll slutligen i sömn när jag borstade tänderna. Det har jag aldrig gjort förut.

***

Förresten såg jag den här displayen på det där lokaltåget i Östergötland, och vill hälsa till den: Jag är inte du med dig. Du är inte ”jag” med mig.

0 svar på “Denna dagen inte ett liv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *