Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Denna dagen inte ett liv

En ny krönika i Journalisten av typen ”stämma i bäcken”. (Och eftersom min nya bylinebild där är så ilsken och bestämd var jag ju tvungen att ta i lite.)

Så gött det vore om svensk journalistisk debatt slapp ordet ”curation”, och bara kunde ägna sig åt den ständiga förnyelsen i själva grundarbetet i stället!

***

Åkte till Linköping, skrev en kort text om min och andras kroppar där på tåget, föreläste i tre timmar, fick en jättefin utvärdering av deltagarna som jag blev så himla glad för, stannade kvar i det där konferensrummet och såg en förhandstelevisionspremiär via en strulande streamingtjänst, skrev en tv-krönika som jag tycker blev lite rolig, skickade den från tåget på väg söderut, stannade i Nässjö, tog lokaltåget till Aneby, åt middag med en kompis, tog lokal tåget tillbaka till Nässjö, tajmade min hustrus X2000 från Stockholm, kom hem vid tio för att lösa av barnvakten, min 22-årige kusin, han var helt slutkörd efter en kväll av bus, och vi konstaterade att denna dag krävde att allt klaffade hela tiden, allt från bredband till lokaltåg. Och det gjorde det. Teknik funkar faktiskt oftast. SJ funkar oftast. Jag får påminna mig det, jag som just har förnyat årskortet…

Jag föll slutligen i sömn när jag borstade tänderna. Det har jag aldrig gjort förut.

***

Förresten såg jag den här displayen på det där lokaltåget i Östergötland, och vill hälsa till den: Jag är inte du med dig. Du är inte ”jag” med mig.

5 Kommentarer

 1. Thomas den 23 mars, 2011 kl 01:57

  Man måste bara älska Amazons ”Hello Tommy! -If you’re not Tommy, click here!” 2. Andreas Ekström den 24 mars, 2011 kl 08:03

  Jag t ex har ju aldrig varit Tommy… 3. Thomas den 25 mars, 2011 kl 07:46

  De kanske menar ”if you’re not *a* tommy”, en engelsk soldat. 4. Andreas Ekström den 25 mars, 2011 kl 11:27

  Hellre det än ”if you’re not Fritz”… 5. Leo den 25 mars, 2011 kl 12:18

  Undrar just vad Deep Fritz (schackdatorn) skulle ha svarat?Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.