Det är inte tid att vika ner sig

Vill ni höra fler saker som är svåra?
Att bota cancer.
Att uppfostra barn.
Att bygga en bro.
Att flyga.
Att gå upp på Mount Everest.
Att älska någon utan förbehåll.

Min söndagskrönika handlar om samma sak som förra veckan.

2 svar på “Det är inte tid att vika ner sig

  1. Har du några invandrare som grannar i ditt välmående bostadsrättshus i centrala Lund, Andreas? Inte? Trodde väl det. Då kanske du inte ska predika för andra att de ska vara ”solidariska” å dina vägnar. Vad som än händer kommer du inte att ha några krigstraumatiserade flyktingar på din trapp. Det är du väl medveten om.

    Av någon anledning bor de mest varmhjärtade ”antirasisterna” och världssamvetena ofta i etniskt rensade enklaver där det multikulturella inslaget på sin höjd består av diverse kulinariska läckerheter på den mysiga restaurangen en kort promenad bort. Ibland kanske man ser någon stackars tiggande rumän på gågatan också. Mer är det inte.

    Jag skulle önska att du skrev en krönika om det här nästa vecka. Tyvärr brukar inte självkritik tillhöra samhällseliternas favoritsysselsättning.

  2. Nu blir det jobbigt för dig här, Stefan, när fördomarna du har inte håller: Vi är åtta nationaliteter i min fastighet. Det finns barn med rötter i sju länder (om jag räknat rätt i hastigheten) i min dotters klass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *