2 svar på “Detta är liksom hela anledningen till att jag har lagt fyra år på att punktmarkera Google

 1. Välskrivet och nyanserat. Jag gillar speciellt passagen där du förklarar problemet med att ha öppnat den här ”Pandoras Ask”:

  ” ─ Vi som står utanför vet ytterst lite om vilka principer som kommer att gälla. Amerikansk yttrandefrihet? Svensk? Kinesisk? Google säger minsta möjliga om saken, för att slippa uppmärksamheten som garanterat väntar.”

  Kommer Google se helt olika ut i olika länder? Eller vill Google ha en enhetlig tjänst över hela jorden? Innebär det i så fall att allt som är olagligt eller omoraliskt _någonstans_ att censureras bort från hela Google?

  Jag tycker det är förbannat synd att de nu tvingas till det här.

  Och i samband med detta pratar Englands premiärminister nu om införa lagar som ska ge TRE års fängelse för innehav av ”extrem porr” (altså inte barnporr eller dokumenterade inspelningar på riktiga sexuella övergrepp, utan filmer med skådespelare). Det är också en utveckling som verkar gå åt helt jäkla fel håll. Speciellt för de som tänder på exempelvis BDSM, och liknande som brukar kunna hamna under klassificeringen. Och vilka blir nästa grupp som får sin hobby eller sitt intresse kriminaliserat?

  :-/

 2. Det är en hopplös situation för Google. Men jag tycker att det är rimligt att en förmedlare av information tar ett informationsansvar. The Pirate Bay är aldrig neutralt. Google är aldrig neutralt. Idén om objektiva och neutrala tekniska lösningar är en teknokratisk utopi, en omöjlighet som vi bör sluta låtsas finns eller drömma om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *