Dinner with mr H.

Kan inte förstå att jag har glömt berätta det här: När jag var i London i juni i jobbet lyckades jag få ett bord på Fergus Hendersons hyllade krog St John.

Oh. My. God.

Jag åt märgben med persiljesallad till förrätt och stekta gristarmar med bönsallad till huvudrätt och en ljuvligt stabbig trifle till efterrätt. Till detta en halv liter Hildon mineralvatten, utan bubblor. Jag tror de tar runt 40 kronor för detta vanliga vatten, men… vad ska jag säga, det är det godaste vatten jag har druckit. (Jag vet, jag dricker ju inget annat.) Just detta vatten serveras för övrigt också på Malmökrogen Bloom, och jag har inte fått det någon annanstans i Sverige.

Ett halvt dussin madeleinekakor, bakade på beställning, och husets kokbok tog jag med mig, vid sidan av minnet av Stephen Fry, som satt och höll hov med några vänner vid ett närbeläget bord.

Anthony Bourdain – vars favoritrestaurang i världen detta är – har skrivit ett förord i de senare upplagorna av Hendersons kokbok. Han konstaterar där utan vidare att just de där märgbenen är hans val av sista måltid i den händelse han skulle hamna på Death Row.